Ensimmäinen joulu perheenä

Ensimmäinen joulu perheenä on nyt takana ja vitsi miten ihanaa olikin viettää tätä oman lapsen seurassa! Jouluaattoaamuna leikittiin, syötiin riisipuuroa, juotiin jouluiset kahvit ja otettiin muutamat kuvat. Aloitettiin päivä siis hyvinkin rennoissa merkeissä. Päätettiin lähteä ihailemaan joulutunnelmaa Naantalin vanhaan kaupunkiin ja jälleen kerran oli uskomaton fiilis miten Naantalissa voikin olla aina niin mieletön tunnelma. Pohdiskelinkin, että etenkin jouluna olisi todella hienoa saada asua puutalossa. Eihän sitä tunnelmaa ja lämpöä vaan voita mikään.

Päiväkävelyltä suunnattiin takaisin kotia kohti ja valmisteltiin joulukattaus ruokailua varten. Tänä vuonna jouluruoat onnistuivat erityisen hyvin ja niitä tulikin herkuteltua kunnolla. Katselin somesta miten monilla oli erilaisia joulujälkkäreitä ja konvehteja, mutta en vieläkään innostunut näistä itse. Mä oon varmaan ikuisesti se, joka on enemmän suolaisten ruokien perään (jos raskausaikaa ei lasketa 😅). Ruokailun jälkeen Frans pääsi avaamaan omia lahjojaan ja me sitten myöhemmin, kun hän meni unille.

En voi sanoin kuvailla miten suloista oli nähdä hänet tutkimassa paketteja ja niistä paljastuvia uusia leluja! Päiväunet oli jäänyt vähäisiksi koko päivän mitalta, joten pieni hymypoikamme oli hiukan kaudoksissa. Selkästi väsymyksestä huolimatta lahjoista löytyi ne hänen suosikkinsa joista oli innoissaan. Ykkösiksi nousivat kummisedän antama helisevä Miffy-pupu ja meidän antama soiva auton ratti. Tää ääniä pitävä auton ratti oli kyllä ihan huippu ostos.

Jouluaatosta tuli kuvattua itseasiassa videomateriaaliakin ja Matias editoikin jossain vaiheessa niistä Fransin ensimmäisestä joulusta videon. Harmi, ettei videolle saatu hänen iloisimpia hetkiä joita näyttää meille useasti päivien aikana. Väsymys ja vatsan ongelmat taisi kadottaa hänen joulufiilistä. Meillä on edelleen ollut suuret haasteet jo kuukauden mittaisen jatkuvan ripulin, oksentelun ja atopian suhteen. Näiden vuoksi myös päiväunet ovat muuttuneet täysin olemattomiksi, yöt menneet heikommin ja jouduimmekin miettimään lähdemmekö joulupäivänä edes käymään mun äidin luona.

Omat voimavarat ovat todella lopussa ja varmasti Fransinkin. Onneksi päädyimme kuitenkin lähteä mammalaan, jossa myös Fransin kummitäti oli odottamassa. Tää joulu oli ehdottomasti parhain mitä on ollut, niin spesiaali ja odotettu! Ehkä ensi vuonna päästään lähtemään perinteiseen tapaan Lappeenrantaan isovanhempieni luokse. Unelmoin myös jos ensi vuonna lähtisi pohjoiseen joulun aikoihin. Voisi vihdoin saada myös lumisen joulun 😀. Tästä kohti uutta vuotta 2021! Toivottavasti sulla oli myös hyvä joulu 🎄.

-Iida

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös