Kodin muodonmuutos

Nyt on mennyt pari kuukautta siitä, kun muutettiin omaan kotiin! Kesäkuu meni todella kiireisesti tavaroita järjestellen, pihaa laittaen, remontointijuttuja sekä kalusteita ostellen ja tietty itse pintaremonttia tehden. Hommat aloitettiin jo heti ensimmäisellä viikolla, kun pääsimme muuttamaan tänne. Remontointi tahti olikin todella ripeää. Saatiin läheisiä tänne avuksi jo muutosta lähtien, luojan kiitos niin, sillä jouduin itse jäämään näistä hommista lähes kokonaan pois raskauskipujen ja supistuksien vuoksi.

Tehtävälistalla oli:

-Kaikkien seinien maalaus

-Laminaatin uusiminen

-Lattia-, katto-, kynnys-, ja kulmalistojen uusiminen

-Pariin seinään kyprokin asennus

-Liukuovikaapiston liukuovien uusiminen ( nämä ovat vielä tilaamatta😀 )

-Etu-, ja takapihan siistiminen sekä terassin ja aidan petsaaminen

-Pienempiä juttuja kertyi myös tehtäväksi aika paljon, mm. muutamat vetimet vaihdettiin, pesukoneen päälle leikattiin sopiva vauvan hoitotaso, tuulikaappiin asennettiin vinyylilattiaa ja sen päälle leikattiin kuramatto. Kalusteita riitti myös kasattavaksi ja valaisimia asennettavaksi.

Remontissa yllätti, ehkä eniten se miten paljon rahaa kaikenlaisiin pieniin hankintoihin meni, mitä ei ole osannut niin hyvin budjetoida. En voi uskoa, että ollaan oikeasti päästy remontoimaan tästä kodista juuri meidän näköinen!! Joskus myöhemmässä vaiheessa vaihdetaan todennäköisesti vielä keittiöön välitilalevy, tasot sekä vetimet, mutta se saa odottaa nyt omaa parempaa hetkeään.

Tämä asunto on alkanut tuntumaan mielestäni todella nopeasti kodilta, kun pienimmätkin sisustusjutut ovat alkaneet löytämään omat paikkansa. Nyt ollaan päästy myös toteuttamaan itseämme sisustuksen suhteen, kun omaan kotiin on viitsinyt laittaa ihan eri tavalla rahaa, kuin vuokra-asuntoon. Monet sisustushaaveet ovat käyneet toteen ja kalusteista-tekstiileihin kaikki on nyt juuri omaan makuun sopivaa ja pidemmälle ajalle mietittyä! Vuosien varrella on oppinut, ettei kannata hätäillä liikaa pienienkään ostosten kanssa, vaan mahdollisuuksien mukaan ostaa heti kerralla omantyyliset ja kunnolliset tuotteet.

Asuttiin kolmen vuoden ajan yksiössä, joten tilantuntu on ollut tässä kodissa ihan parasta. Nyt saa paljon helpommin omaa tilaa ja voi keskittyä myös omiin juttuihin toisen ollessa kotona. Odotin jotenkin, että alkaisin ikävöimään hyvinkin nopeasti edelliseen kotiin, koska siihen kuitenkin muodostui oma tunteensa vuosien aikana. Toistaiseksi en kuitenkaan ole kaivannut sinne suunnille, vaan tämä koti on tuntunut todella hyvältä juuri tällaisena. Toki nyt tässä ollaan vielä syvempien merkitysten äärellä, sillä ollaan päästy laittamaan yhdessä myös esikoisemme huonetta. Vauvan huonetta katsoessa tulee niin lämminhenkinen kotoisa fiilis ja tuntuu, että kaikki palaset alkaa olla kohdallaan❤️.

Laitankin tähän alle remontoinnin ennen ja jälkeen kuvia.

Kylpyhuoneeseen ei tehty muutoksia.

ps. ennen kuvat tuli otettua kiireellä muuton keskellä melko pimeässä, joten niistä ei valitettavasti saatu kovinkaan hyviä kuvia 😀.

-Iida

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös