Muuttokuulumisia

Viimeajat on menty todellisen muutto- ja remppakaaoksen keskellä ja välillä on tuntunut, ettei loppua näy ollenkaan! Mistäs sitä edes alottaisi kirjoittamisen, kun on niin paljon tapahtunut kahdentoista päivän aikana…

Muuttovaihe

Odotettiin viikko, toinen ja kolmas, kunnes vihdoin kaksi päivää ennen vuokrasopimuksen päättymistä saimme tietää milloin pääsisimme muuttamaan omaan kotiin. Stressi ja raskauden väsymys alkoi olla jo ihan kaameaa. Hormoonit heittelivät ja kaikki tuntui kaaokselta, eikä mihinkään aikatauluihin ja järjestelyihin tuntunut tulevan minkäänlaista tolkkua. Vihdoin oli aika pakata kiireesti tavarat kasaan ja luojan kiitos saimme vielä näin viime hetkellä läheisiltä muuttoapua. Olin itse lähestulkoon vain ”työnjohtajan” roolissa, sillä raskausajan kivut ja supistukset alkoivat ottaa valtaa liikaa.

Seuraavaksi olikin aika järjestää muuttoa varten kulkuneuvo meille ja tässä kohtaahan kaikki alkoikin olla varattuna, joten jouduimme tyytymään peräkärryyn ja Volvon farmariin 😀. Toimihan tämäkin yhdistelmä loistavasti ja kaikki saatiin uuteen kotiin, tosin yötä myöden töitä tehden. Miten ikinä voidaankaan korvata tätä kaikkea valtavaa apua läheisille, mitä jo tässä kohtaa saatiin niin älyttömän pienellä varoitusajalla? ❤️

Kun päästiin tosiaan uuteen kotiin, niin vastassa olikin todellinen katastrofi. Likaa, kissan karvaa, kissan pissaa ja yhtä sun toista moskaa oli oikeasti ihan kaikkialla. Tavallaan tämä kuitenkin on oma ongelmamme, sillä toivoimme ettei asukkaat tekisi loppusiivousta, koska meillä oli kiire pois vanhasta kodista. Kello oli jo todella paljon eikä auttanut, kun pyytää lisää apuvoimia. Tässä kohtaa oma kroppa tuntui jo pettävän alta. Äiti tuli hätiin ja jo paikat alkoivat kiiltää!! Kaikki saatiin tehtyä ajoissa, joten kaikki meni sen suhteen kuitenkin hyvin erilaisista yllätyksistä huolimatta.

Tavaroiden purkua ja remontointia

Purettiin kaikki laatikot mitkä olivat menossa ei rempattaviin huoneisiin ja osa odottaakin edelleen purkamista. Remontointi lähti erittäin hyvin käyntiin ja saatiin heti ekoina päivinä jo todella paljon aikaan. Eilen saatiin viimeiset seinät maalattua ja aiemmin saatiinkin jo muun muassa laminaattia vaihdettua, takapihaa laitettua ja lisäksi ollut pienempiä juttuja, kuten kalusteiden kasausta, vedinten vaihtoa ja vauvan hoitopisteen tason tekoa. Ollaan aikataulutettu remontointia aika tarkasti ja viikonlopun aikana kaiken pitäisikin olla valmista, jos matkaan ei tule mutkia!

Jäljellä on siis vielä olohuoneen ja keittiön laminaatin vaihto, tuulikaapin lattian vaihto, kyprokin asennusta, jalka-, kynnys-, ja kattolistojen kiinnitystä sekä kalusteiden kasausta. Itse en osallistu näiden tekoon, vaan koitan ottaa nyt rennosti ja tehdä pieniä kevyitä juttuja, sillä eilen jouduin Tyksiin käyrille ja tutkimuksiin kovempien kivuliaiden supistuksien vuoksi. Vauva ei ole ollut ihan samaa mieltä näin kovasta muutto-, ja remppatahdista. Onneksi kaikki oli hyvin ja hän jaksoi pysyä vielä sisällä ❤️. Miten ihanaa, että päästään sisustamaan täällä jo ensi viikolla!! Sitä on odotettu niin paljon ja en malttaisi mitenkään odottaa vauvan huoneen laittoa!

Teen myöhemmin remontoinnista erikseen ennen ja jälkeen postausta, kun ollaan saatu kalusteita paikalleen. Siinä tulee näkymään ihan huikea muutos ja se jos joku tuntuu tämän kaiken jälkeen palkitsevalta.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

-Iida

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös