Taaperon syysvaatteet

Syksy on virallisesti täällä ja nyt on saanut luvan kanssa fiilistellä nauttien syksyisestä tunnelmasta. Tää vuodenaika yllättää aina vaan kauneudellaan sekä tunnelmallaan. Syksyn myötä myös vaatekaapit saavat kokea pientä uudistusta. Mulle syksyn tullen vaatteiden päivitys muutamalla uudella on ollut jotenkin tärkeämpää, kuin muina vuodenaikoina. Ehkä siihen vaikuttaa se oma inspiroituminen ja tällöin saan myös itseä mielyttävämpiä vaatteita sävymaailman puolesta. Tänä vuonna omien vaatehankintojen lisäksi listalla on ollut taaperon vaatteiden hankinta joihin meillä on paljonkin kriteerejä. Alkuun vauvanvaatteita tuli ostettua vähän kaikkialta, mutta nyt on kuitenkin näyttäytynyt ne toimivimmat tuotteet just meidän taaperolle. Meillä ei ole toiminut vielä paidat vaan ostetaan mielummin body muodossa paidat. Neuletakit ovat silti kovalla käytöllä.

Merkkeinä meillä on käytössä Lindex ja Name it. Ulkovaatteita on ollut Kuling, Reima ja Polarn O. Pyret merkeiltä. Näistä en tule luopumaan missään vaiheessa enää ja ostan näiltä merkeiltä myös mahdollisen tulevan lapsen vaatteet ainakin pääosin. Kyseisien merkkien vaatteet ovat ainakin meillä ollut todella kestäviä ja kauniita. Etenkin Lindexin sisävaatteet ei tunnu menevän pesussa ja kovassakaan käytössä miksikään ja ovat vielä sen verran reilumpia, että menee pidempään bodyen säätövarankin ansiosta. Kestävyyden, käytännöllisyyden ja ulkonäön lisäksi me rakastetaan ostaa muun muassa luomupuuvillaisia vaatteita, merinovillavaatteita ja välillä myös pellavasta valmistettuja. Oon hurahtanut taas ihan totaalisesti lämminenkisempiin vaatteisiin. Rakastan syksystä huolimatta etenkin oranssin, keltaisen, ruskean ja kerman sävyjä. Oon myös huomannut miten Fransin silmää miellyttää kaikki lämpimän sävyisen jutut. Pääosin ollaan ostettu vaatteet uutena, mutta muutamia aarteita on tullut löydettyä kirpparilta!

Vauvavuoden viimeisinä päivinä Frans oppi ottamaan ensiaskelia ilman tukea. Nyt hän kävelee jo muutamia askelia kerralla. Tämähän on tarkoittanut myös sitä, että kenkähankinnat ovat tulleet ajankohtaiseksi. Aiemmin en osannut ajatella juuri mitään vauvan tai taaperon kengistä ja niiden vaikutuksesta jalan oikeanlaiseen kehitykseen. Kenkäaihe puhuttaa paljon ja se jakaa mielipiteitä ihan laidasta laitaan. Me ollaan otettu kuitenkin selkeä linja tähän ja halutaan käyttää useamman vuoden ajan paljasjalkakenkiä, jotta jalka pääsisi kehittymään oikealla tavalla oikeassa asennossa. Tutustuin näihin hyvän ystäväni kautta alunperin ja se todella kannatti! Jos voin vain mitenkään suojella oman lapseni kehitystä oikeaan suuntaan niin teen sen ehdottomasti. Meille on tulossa Stonz Booties kengät jotka ovat ainakin jalkaterapeuttien ja neuvolojen suosittelemia. Ostettiin näihin myös ihana lampaan villalta näyttävä sisävuori.

Mitkä sitten ovat paljasjalkakengät ja miksi sellaiset kannattaisi hankkia?

Paljasjalkakengillä kävely muistuttaa nimensä mukaisesti paljain jaloin kävelyä, mikä kehittää lihaksistoa ja tasapainoa. Nämä kengät sallivat jalkojen toimia luonnollisella tavalla. Kengissä on jalkaterän muotoinen kärjestä leveä lesti jolloin varpaat pääsee levittymään vapaasti. Pohja on täysin tasainen eli niissä ei ole tukia eikä iskunvaimennusominaisuutta. Jos näitä kenkiä käytetään lapsesta asti alaraajat ja muu tuki- ja liikuntaelimistö kehittyy alusta alkaen oikeaan suuntaan.

-Iida

(Paljasjalkakenkien lähteenä käytetty terveyskirjaston ja suomalaisen varuste.net tietoja jossa on muuten laajasti lisätietoa näistä.)

1 ajatus aiheesta “Taaperon syysvaatteet”

  1. Paluuviite: Uraäiti vai kotiäiti? -

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös